HTML

Squazeeföld

Az életről, a körülményekről, a helyzetekről alkotott olykor mély, olykor igencsak sekélyes megnyilvánulásaim összessége.

Friss topikok

Linkblog

Kérem, Mr. President!

2008.11.05. 13:39 Squazee

Kérem, Mr. President, váltsa meg a világot, hozza el a szebb jövőt, legyen meg az Ön akarata, úgy Amerikában, mint kis Hazánkban is!

Meh...Emberek! Nézzünk szembe a dolgokkal őszintén!

Aki szerint az USA elnökválasztása semmit sem jelent számunkra, a jövőnkre, meg úgy egyáltalán, az nem rendelkezik elég rálátással a dolgokra. Sokan mondják ezt azért, mert szerintük azt se tudják az USÁ-ban, hogy hol vagyunk. Ez így van. Egy olyan nagy országban ki a csudát érdekel egy nem-nagyhatalom? Mégis, attól, hogy nem ismernek minket, ugyanolyan hatással vannak/lehetnek ránk, mint eddig, s ezért egyáltalán nem mindegy, hogy ki ül az Ovális Iroda székében az íróasztalnál. Pölö.

Mint kiderült, s ahogy azt sokan várták, Obama lesz az új elnök. Egy magabiztos megjelenésű, fiatal férfiú, akinek a bőrszíne kicsit másabb, mint a korábbi elnököké. Történelmet írt, s nagy elvárások fogják övezni a következő 4 évét. Ahogy ő mondta, bizonyítani szeretne, s ebben a nehéz világ-helyzetben meg tudja mutatni, mire képes. Mi pedig itt, a kis számítógépünk előtt néha rá rá fogunk nézni a hírekre, hogy mire megy a hatalommal. Szívünkben, de leginkább az amerikaiakéban, pislákol a lángocska, hogy minden jobb lesz.

Kérem, Mr. President, bizonyítson! A lehetőség adott. Nem várunk csodát, boros kutakat, világbékét, se azt, hogy a mennyei manna elénk hulljon, igaz ez sokak vágya. De ha legalább tényleg a dolgát teszi, s egy hangyányit is törődik úgy cakkumpakk a világgal, s az emberekkel, akkor talán nem csak úgy fogják emlgetni, "az első fekete elnök", hanem az Elnök Úr!
----------
Végjegyzet: Kicsit utópikus hangulat ragadott el, s kíváncsi vagyok, mire képes Obama. McCain is amúgy egy tűrhető elnök lett volna (na de ifjabb Bushnál ki nem), de most tényleg változásra vágyott az Amerikai Egyesült Államok, ami nem McCain mellett szólt. Amúgy valóban remélem, hogy nem lesz valami katasztrófa vagy világvége, ahogy a filmek a fekete elnököknél ábrázolják. :D Na ennyit erről.

Szólj hozzá!

Címkék: usa obama elnökválasztás

A bejegyzés trackback címe:

https://squazeefold.blog.hu/api/trackback/id/tr80751309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása